top of page

Bæredygtigt byggeri

DSCF4232.jpg

I faget Bæredygtigt Byggeri skal vi lære at designe og bygge off grid tiny houses af bæredygtige materialer. Det kan man vanskeligt gøre alene, så det er også et fag, der handler om at løfte i flok og lære sammen. Faget kræver ingen praktisk forhåndskendskab til byggeri.

Boligen skaber rammen om vores liv og vores livsstil. For at vi kan leve bæredygtigt, kræver det også, at vi skaber et bæredygtigt rum, vi vil bruge og være i. Hvis vi bor i store huse, forbruger vi mere, af den simple grund at der er mere plads at fylde ud. Gennem workshops og undervisning vil vi udforske, hvad bæredygtig byggeri indebærer og hvordan boligen påvirker os. Som elev får du værktøjer til, hvordan du tegner og formgiver dit eget lille hus. 

Et godt hus er et sundt og åndbart hus med gode bæredygtige og naturlige materialer. Vi tager primært udgangspunkt i træhuse med isoleringsmaterialer lavet af naturen, såsom halm, papiruld, hør/hamp og træfiber.

 

Vi eksperimenterer med en lang række mindre kendte byggetekniker - og materialer, og lader os inspirere af gamle metoder, som fx lerpuds.

IMG_9253.JPG
IMG_20221009_173158.jpg

At bygge sit eget hus giver en unik mestringsfølelse. Tænk at kunne skabe rammerne om sit eget liv! Desuden står det konventionelle byggeri for op mod 40 % af Danmarks Co2-udledninger, så her er der virkelig behov for tænke nyt. Når vi fokuserer på byggeri af små boliger, er det fordi hjemmet på langt de fleste måder udgør rammerne for den livsstil, vi lever. Hvis vi bor i store huse, forbruger vi mere, af den simple grund at der er mere plads at fylde ud. Å bo småt kan også betyde, at man ikke skal afdrage på et lån og at man derfor behøver at arbejde mindre arbejde, hvis man vil det. 

Måske vil du selv ende op med ønsket om at bo i et minihus? Med Bæredygtigt Byggeri er du klædt godt på til selv at give dig i kast med dine egne byggedrømme.

Underviser: Jonas Hagen Høj & David Westervik

DSCF4235.jpg
DSCF4304.jpg
IMG_9218.JPG
bottom of page