Bæredygtigt byggeri & Arkitektur

237234772_2244424499032914_5823383800483959455_n.jpg

Skolens fælles bygge fag

I faget Bæredygtigt Byggeri skal vi lære at designe, formgive og bygge selvforsynende minihuse af bæredygtige materialer. Det kan man vanskeligt gøre alene, så det er også et fag, der handler om at løfte i flok og lære sammen. Faget kræver ingen praktisk forhåndskendskab til byggeri.

Arkitekturen og boligerne skaber rammerne for vores liv og vores livsstil. For at vi kan leve og bygge bæredygtigt, kræver det at vi skaber rum, du vil bruge og være i. Gennem workshops og undervisning vil vi udforske, hvad bæredygtig arkitektur indebærer og hvordan boligerne påvirker os. Som elev får du grundlæggende indsigt og værktøjer til, hvordan du tegner og formgiver dit eget lille hus. Formgivning handler nemlig om, hvordan man omsætter personlige behov, tanker og ideer til virkelighed. 

Et godt hus er et sundt og åndbart hus med gode bæredygtige og naturlige materialer. Vi tager primært udgangspunkt i træhuse med isoleringsmaterialer lavet af naturen, såsom halm, papiruld, hør/hamp og træfiber.

Å bygge sit eget hus giver en unik mestringsfølelse for at kunne skabe rammerne for sit eget liv. Desuden står det konventionelle byggeri for op mod 40 % af Danmarks Co2-udledninger, så her er der virkelig behov for tænke nyt. Når vi fokuserer på byggeri af små boliger, er det fordi hjemmet på langt de fleste måder udgør rammerne for den livsstil, vi lever. Hvis vi bor i store huse, forbruger vi mere, af den simple grund at der er mere plads at fylde ud. Å bo småt kan også betyde, at man ikke skal afdrage på et lån og at man derfor behøver at arbejde mindre arbejde, hvis man vil det. På sigt skolen skal skolen bestå af de minihuse, som vi bygger i undervisningen. Vi er overbevist om, at det er den fedeste og mest effektive måde at lære at tage hånd om klimakrisen på. Måske vil du selv ende op med ønsket om at bo i et minihus? Med Bæredygtigt Byggeri er du klædt godt på til selv at give dig i kast med dine egne byggedrømme.

Underviser: Jonas Hagen Høj & David Westervik

Læs mere om undervisere her