Untitled design(4).png
Lær at bygge og leve grønt

Højskolen Grobund er en helt nystartet højskole, der har som sit erklærede mål at sætte mennesker i stand til at handle direkte og meningsfuldt på klimakrisens store udfordringer. Det gør vi gennem håndværk og politisk udvikling.

Højskolen Grobund blander energien og visionerne fra klimakampen med fællesskabet og dannelsestanken fra den grundtvigske folkehøjskole. Resultatet er en helt ny type højskole, der gentænker forholdet mellem natur, menneske og samfund i vores fag og måde at lave højskole på. Hos os er den grønne omstilling ikke en sur pligt, men en begejstret og legende undersøgelse af de muligheder klimabevidsthed giver for at skabe gode, rige liv på en ny måde.

Grobund.jpg
8.png

En ny slags højskole

På Højskolen Grobund sættes håndværket i højsædet. Vi bliver som befolkning mere og mere belæste, men er samtidig hjælpeløse, når det kommer til praktiske kundskaber. Det giver let en følelse af håbløshed, fordi man ikke ved, hvor vi skal begynde at tage fat på klimaproblemet. Det ønsker vi på Højskolen Grobund at lave om på.

Som elev på Højskolen Grobund vil du blive klædt på til blandt andet at bygge dit eget minihus, dyrke og høste i vores permakultur-landbrug, lave god, grøn mad fra bunden og diskutere samfundets mest fundamentale problemstillinger. Det er ambitionen, at elever får en bred indføring i nyttige praktiske egenskaber, så man efterfølgende selv kan indrette sit liv så klimavenligt, som man ønsker.

Skolen skal bestå af de minihuse, som vi bygger i undervisningen, ligesom eleverne selv skal være med til skolens drift gennem madlavningen og produktionen af fødevare. Det betyder, at skolen er bæredygtig i sin grundvold og aldrig adskiller teori og praksis. Vi er overbevist om, at det at arbejde og lære sammen er den fedeste og bedste måde at tilegne sig redskaberne til at tage hånd om klimakrisen med. Forestil dig den mestringsfølelse, man oplever når man har lært et håndværk, og når man ser det, man har skabt med sine egne hænder!

Har du aldrig rørt ved en hammer, et lugejern eller en gulerodsskræller før? Fortvivl ej. Det er jo netop det, vi skal lære – i fællesskab. Alle kan være med på sommerhøjskolen, så længe man ikke lader sig afskrække af at sove i telt og skabe noget helt fra bunden.