Info

PRAKTISK INFO 

Her har vi lavet en samling af praktisk info. Skriv gerne til os, hvis du har et spørgsmål som ikke er besvaret her.

Addresse

Kaarsbergvej 2, 8400 Ebeltoft

Tlf

+45 42253269

Email

Faciliteter

Højskolen hører til på Grobund Fabrik ved Ebeltoft Færgehavn. Her er vi tæt ved skov og bogstavelig talt et stenkast fra vandet. Det er her, vi har vores fælleshus, hvor vi holder morgensamling, spiser sammen og hygger om aftenen.

 

Ophold og priser

Priser og indhold af Vinterholdet 2023 og Forårsholdet 2023 bliver meget snart offentliggjort

Køkkenet

Bekæmpelse af madspild er en hjertesag for vores køkken, og vi vil have fokus på hvordan vi kan bruge jordens ressourcer på en god måde. Vores køkken er udgangspunkt vegetarisk. Hvis eleverne ønsker kød, skal de selv stå for at slagte dyret. Meget af vores mad kan vi hente på egen mark og vi har lavet aftaler med lokale supermarkeder om at hente den mad, de ellers ville skulle smide ud pga. udløbsdatoer uden hold i virkeligheden. Det vi ikke kan høste eller skralde, køber vi økologisk. 

 

Hvordan ser en dag ud? 

Vi starter hver dag med morgensang, hvor vi synger sammen og en elev eller lærer holder et oplæg. Herefter er der undervisning, enten fælles eller i mindre hold. Klokken tolv holder vi frokostpause. Undervisningen stopper i reglen ved 4-5 tiden, hvorefter der er fritid eller aftenarrangement. 

Dagene og ugerne kommer til at variere alt efter elevernes og skolens behov. Hvis der fx skal høstes på permalandbruget, rydder vi skemaet og får høsten i hus. Der vil være temadage og ekskursioner ud af huset.

 

Fritid og beliggenhed

Vi holder fri fra fag om aftenen og i weekenderne. Det betyder dog ikke at der ikke sker noget. Der vil være forskellige aktiviteter, fx højskoleaften med foredrag, værkstedsaften, leg, elevaften eller noget femte.

 

Til fritiden har vi et hyggeligt fælleshus. Her vil der være fyldt med spil og behagelige sofaer at slappe af i. Desuden ligger skolen 50m fra den skønneste strand, ligesom Mols bjerge inviterer til store naturoplevelser. Ebeltoft ligger 5 minutters kørsel fra højskolen, Aarhus 45 minutter.

 

Rus

Man må i udgangspunktet selv bestemme over sit alkoholforbrug. Dog er det ikke meningen at vi skal feste i hverdagen, ikke mindst på grund af at vi arbejder med værktøj, som vi for sikkerhedens skyld skal have stor respekt for. Skolen skal naturligvis have sin egen bar, som styres af eleverne. I weekenderne fester vi sammen. Stoffer tolereres ikke på skolen. 

91839093_2895785460501513_6772436996498391040_n.jpg

Elev på Højskolen Grobund

Som elev på Højskolen Grobund bliver du en del af et stærkt fællesskab, der består af mange forskellige mennesker, som har det til fælles, at de ønsker at handle på klimakrisen.

 

På Højskolen Grobunds længere kurser vil du lære at bygge minihuse, dyrke permakultur-landbrug, lave velsmagende plantebaseret mad, sylte og fermentere, ligesom du vil lære om energisystemer og affaldshåndtering  – ja, kort og godt alt som skal til for at leve et bæredygtigt og rigt liv i overensstemmelse med naturen. Vi skal diskutere nye måder at se på blandt andet fællesskaber, arbejde, bolig, natur og liv. Du kommer til at forholde dig til nogle af vor tids mest visionære og provokerende filosoffer og praktikere, fordi vi i klimakrisens tid mere end nogensinde har brug for mod og nytænkning.

 

Højskolens korte kurser vil som oftest have et mere afgrænset tema, men der vil altid være fokus på den grønne omstilling generelt.

Faciliteter

Højskolen hører til på Grobund Fabrik ved Ebeltoft Færgehavn. Her er vi tæt ved skov og bogstavelig talt et stenkast fra vandet. Det er her, vi har vores fælleshus, hvor vi holder morgensamling, spiser sammen og hygger om aftenen.

 

Vi bygger tiny houses på fabrikken og dyrker permakultur-landbrug på jord lige i nærheden. I de varme måneder sover eleverne i højskolens lækre, hvide bomuldstelte, hvor hver har sin egen 7 m2 store kabine i et delt telt. Om vinteren sover vi indenfor på et kursuscenter lige i nærheden af fabrikken, to og to per værelse.

 

Uanset årstid kommer man på Højskolen Grobund til at være meget udenfor og mærke den danske sommer på kroppen, på både solrige og grå dage. Du skal altså være klar en masse frisk luft.

260351582_314603313594280_4136710453950145208_n.jpg
237323957_2244425409032823_8569894706376045904_n.jpg

Ophold og priser

Priserne varierer for de forskellige kurser. Der kommer meget snart priser på Vinterholdet 2023 og Forårsholdet 2023.

Inkluderet i prisen er overnatning, morgenmad, frokost, aftensmad, undervisning og foredrag.

Mere information tilgår