PRAKTISK INFO OG FAQ

Her har vi lavet en samling af praktisk info og tidligere stillede spørgsmål. Skriv gerne til os, hvis du har et spørgsmål som ikke er besvaret her.

Addresse

Kaarsbergvej 2, 8400 Ebeltoft

Tlf

+45 42253269

Email

Faciliteter

Højskolen finder sted på en mark uden for Foreningen Grobund, tæt på skov og strand, samt i Grobunds egen fabrik, hvor vi skal bygge, lave mad osv. Pilotholdet skal sove i lækre, hvide bomuldstelte. Vi har selv prøvet at bo i teltene over en sommer – og det er ren luksus. Der vil også blive sat fællestelte op til spisning, sang, undervisning og hygge. Der stilles vogn med toiletter og bad op.

 

Vi kommer altså til at være meget udenfor og mærke den danske sommer på kroppen, på både gode (som vi håber der bliver flest af) og grå dage. Du skal altså være klar på en sommer med masser af frisk luft. 

 

Vores køkken befinder sig inde på Grobunds fabrik. Vi spiser altid økologisk og som udgangspunkt vegetarisk. Eleverne skal selv tage del i arbejdet og glæden ved at få mad på bordet.

 

Ophold og priser

Opholdet varer fra 7. juli til 4. august.

Vi har differencierede priser, for at alle aldersgrupper kan være med og vi får en mangfoldig gruppe mennesker.

18-25 år: 13.000 kr

25-35 år: 16.000 kr

35+ år: 19.000

 

Inkluderet i prisen er overnatning, morgenmad, frokost, aftensmad og deltagelse i byggefestivalen, med mer.

Det fulde beløb skal betales 3 uger inden højskolens start. Depositummet vil kun blive refunderet i tilfælde af at holdet aflyses.

 

Vi håber, at kunne sætte priserne på højskolens ophold ned med tiden. Så snart vi får statsstøtten, kan dette lade sig gøre. Men som nystartet højskole er dette endnu ikke muligt, fordi vi ønsker ordentlige forhold for vores ansatte og ikke går på kompromis med undervisningens kvalitet.

Køkkenet

Bekæmpelse af madspild er en hjertesag for vores køkken, og vi vil have fokus på hvordan vi kan bruge jordens ressourcer på en god måde. Vores køkken er altid økologisk og som udgangspunkt vegetarisk. Men hvis vi får tilbud om et rigtig godt stykke lokalt kød som giver mening, kommer det også på menyen – i ny og ne. Vi laver også aftaler med lokale supermarkeder om at hente mad som er supergod og fuldt spiselig, men som de ikke må sælge af den ene eller den anden grund.

 

Hvordan ser en dag ud? 

Vi starter hver dag med morgensang, hvor vi synger sammen og en elev eller lærer holder et oplæg. Herefter er der undervisning, enten fælles eller i mindre hold. Klokken tolv holder vi frokostpause. Undervisningen stopper i reglen ved 4-5 tiden, hvorefter der er fritid eller aftenarrangement. 

 

Byggeri og håndværk fylder meget på skemaet. Når man har god tid til at bygge, kommer man virkelig ned i håndværket og lærer meget intenst. Derudover er der diskussionsfaget, HOVED, og mindre valgfag i løbet af ugen. Der er også løbende madhold, der har undervisning i køkkenet og hjælper til med at forberede maden.

Dagene og ugerne kommer til at variere alt efter elevernes og skolens behov. Hvis der fx skal høstes på permalandbruget, rydder vi skemaet og får høsten i hus. Der vil være temadage og ekskursioner ud af huset.

 

Fritid og beliggenhed

Vi holder fri fra fag om aftenen og i weekenderne. Det betyder dog ikke at der ikke sker noget. Der vil være forskellige aktiviteter, fx højskoleaften med foredrag, værkstedsaften, leg, elevaften eller noget femte.

 

Til fritiden har vi et hyggeligt opholdsrum i et flot rødt og hvidt cirkustelt. Her vil der være fyldt med spil og behagelige sofaer at slappe af i. Desuden ligger skolen 50m fra den skønneste strand, ligesom Molsbjerge inviterer til store naturoplevelser. Ebeltoft ligger 5 minutters kørsel fra højskolen, Aarhus 45 minutter.

 

Rus

Man må i udgangspunktet selv bestemme over sit alkoholforbrug. Dog er det ikke meningen at vi skal feste i hverdagen, ikke mindst på grund af at vi arbejder med værktøj, som vi for sikkerhedens skyld skal have respekt for. Skolen skal naturligvis have sin egen bar, som styres af eleverne. I weekenderne fester vi sammen. Stoffer tolereres ikke på skolen.