International Politk

Internationale Flag

International politik er de sidste år blevet stadig mere spektakulær og faretruende. Med kriser som situationen i Ukraine og Taiwan, hvor ambitiøse stater udfordrer det magtmonopol, USA har haft de sidste 30 år, er der ikke længere nogen, der taler om historiens afslutning. Vi lever i det hele taget i en mere usikker verden, hvor den liberale verdensorden ikke længere er givet og hvor geopolitikken er vendt tilbage med alt hvad det indebærer af militær opbygning og usikkerhed. 

I faget International politik skal vi tage pulsen på de nyeste udviklinger på den internationale scene og dykke ned i de forskellige landes erfaringer og motiver, så vi bedre kan forstå, hvorfor de handler, som de gør. Vi skal se på militære doktriner og på hvordan alliancer bliver skabt i det moderne diplomati. Og så skal vi tale en masse om den rolle, som geografi spiller for landes engagement i international politik og villighed til at gå i krig. 

 

I faget kan vi eksempelvis beskæftige os med spørgsmål som: Hvad sker der med politik, når det ikke er personer men stater, der er de primære aktører? Hvad er det egentligt russerne vil? Har atomvåben stadig en betydning? Kan lille Danmark overhovedet gøre en forskel på den store politiske scene? Hvordan kan klimakrisen sætte international politik ind i nye rammer?

Underviser: Jakob Tvede Holgersen

Læs mere om undervisere her