Dyrkning
En central del af kurset vil være helt konkret at identificere og beregne, hvad der skal til for at ens hushold kan blive selvforsynende. Dernæst vil vi afprøve dyrkning af de spiselige flerårige og enårige planter, som vi kan forsyne os med. Vi arbejder i småskala, så du har mulighed for at efterligne projekterne derhjemme i haven.
Et særligt fokus vil ligge på regenerativ dyrkning; herunder hvilken indflydelse mikroorganismer og svampe netværket har i opbygningen af den sunde jord. Vi vil gå i dybden med hvordan man dyrker så der er plads til alle organismer, kryb, insekter, planter og dyr(herunder mennesket)
Kurset vil have en praktisk tilgang, hvor vi vil være ude i haven med hænderne begravet i jorden meget af tiden. Vi skal opbygge diverse bede med enårige og flerårige planter, samt lave permakultur projekter som en sanse-spiral, natur dam og kompost systemer.
Den gode samtale
Undervejs vil vi også samtale om permakulturens tre principper; omsorg for jorden, omsorg for mennesker og fair fordeling af ressourcer. Vi vil udforske forskellige løsninger på de mange problemer, vores globale samfund står overfor, og undersøge hvilke værktøjer hverdagsmennesket har til at gøre en positiv forskel. Vi vil reflektere over, hvordan disse værktøjer kan inkorporeres på en bæredygtig og sund måde for os selv og vores omgivelser.
Gennem samtale vil vi udforske, hvilken rolle regenerativt landbrug har i den globale fødevaresikkerhed, og hvordan vores livsstil som forbrugere kan påvirke i en positiv retning. Vi vil reflektere over essensen af at være menneske i en verden, der er præget af konsumerisme, og hvordan vi kan finde en mere ansvarlig vej fremad.
Hvad får jeg med hjem?
Glæd dig til en weekend fyldt med skønne naturoplevelser, hvor vi udforsker mange bæredygtige dyrkningsmetoder, herunder regenerativ, gravefri og permakulturel dyrkning. Du vil få en detaljeret plan med hjem, over hvad og hvor meget du skal dyrke for at gøre din hushold selvforsynende.Vi vil fordybe os i meningsfulde samtaler, synge højskolesange, nyde lækre måltider baseret på de grøntsager, vi selv høster, og ikke mindst skabe hyggelige stunder i hinandens selskab.
Praktisk
Overnatningen foregår tæt på Grobund Fabrik, hvor du skal sove i lækre 13 kvm. store glampingtelte fra Nordisk, som du deler med en anden kursist. Der er rumdeler, så du får en følelse af privatliv, samt egen indgang.
Som kursist deltager man også i det praktiske. Så man kan godt forvente at skulle tage en opvask og deltage i rengøring. Men man bliver ikke overbebyrdet og går ikke glip af undervisningen af den grund.
Kurset henvender sig til alle over 18 år.
Maden er vegetarisk.
Pris 2900 kroner