PERMAKULTUR

Økologiske rødbeder

Vedvarende kultur

Marken i permalandbruget skal passes og udbyttet høstes, der skal laves plantebaseret kost, som vi sammen skal spise, der skal sanke og syltes.

For at kunne tage vare på naturen, biodiversitet og klima må vi lære at producere vores mad i symbiose med naturen og udforske en ny type landbrug, som ikke nedbryder naturens ressourcer.
Derfor skal vi skal lære om permakultur.
Vi skal udforske permakultur i teori og praksis for at blive klogere på, hvorledes vi kan lave vores fødevarer uden at skade naturen.

 

Vi skal se på permakultur i lille skala som kan bruges af haveejere samt i større skala, som kan skabe et perspektiv for et ægte klima- og naturvenligt landbrug. 
Desuden skal vi også lære om hvorledes permakulturens principper og etik kan bruges af os mennesker til at leve et socialt bæredygtigt og givende liv.


Af emner vi kommer til at behandle kan nævnes:
- Gravefri dyrkning

- Skovhaver 
- Flerårige grøntsager
- Market gardening
- Skovlandbrug
- Regenerativt landbrug
- Kulstoflagring i jorden 

Permakultur-faget er lige dele teori og praksis. Af praktiske aktiviteter kan nævnes:

- Design og anlæggelse af mindre skovhave

- Så, spire, udplante og luge i en market garden
- Smage og dyrke et væld af ukendte flerårige grøntsager

Desuden tager på et par ekskursioner i nærområdet for at se på forskellige dyrkningsformer.

Underviser: Mathias Bartholomeussen

Læs mere om undervisere her